hoofdfoto

hoofdfoto

17 september 2014

Verliefd op blauwe luiken....

Ik ben verliefd op de blauwe luiken in de Dordogne, hoe blauwer hoe mooier en vooral in combinatie met de okerkleurige steen die in de Dordogne veel wordt toegepast. Je ziet in de Dordogne luiken in alle soorten en maten en in alle kleuren blauw voorbij komen.

Bijvoorbeeld zoals hier in Monpazier....


Dit was een heel romantisch straatje, met heel veel luiken en in zulke mooie kleuren! De kleur van de luiken en de indruk die het straatje op mij maakte, komt helaas niet helemaal tot zijn recht op de foto's, maar toch, het blijft een bijzonder straatje.


Bij een groezelige curiosa in Monpazier vond ik zomaar twee leuke apothekersflesjes.


En wat te denken van Domme, ook hier weer mooie luiken.


Zoals hier bij de Marie in een blauwgrijze tint...


Eh..., hier even niet, maar ik vond het reclamebord zo leuk. De brocante viel trouwens tegen. Als er in Frankrijk Antiquites Brocante staat, tref je vooral antiek aan en persoonlijk val ik daar niet zo op. 


En deze mooie blauwe raampartij bij het postkantoor, met daarboven de lichtblauwe luiken. De deur van het postkantoor was ook zo mooi blauw, maar bij de deur was het te druk om een goede foto te kunnen maken, daarom even een plaatje van internet geplukt. 


En vanaf de camping in Daglan een mooie wandeling gemaakt naar Peyruzel. Een hele klim naar boven, maar eenmaal boven, werden we ook daar weer beloond met mooie blauwe luiken.


Groetjes Agnes

Geen opmerkingen: