hoofdfoto

hoofdfoto

06 december 2015

Buffet- en grutterskast

Zo ontzettend blij met mijn nieuwe kasten!


Ken je het gevoel? Je ziet iets (in dit geval een buffetkast) op Marktplaats, je weet een deal te sluiten en je bent er helemaal blij mee. Drie dagen later zie je een grutterskast waar je echt steil van achterover slaat. In mijn geval gebeurde dat. Ik was er ziek van, ik had toch een mooie nieuwe kast gevonden, waarom laat deze me dan niet los? Ik heb er een dag mee rond gelopen en het toen 's avonds toch maar opgebiecht aan Willem. En ja, wat zegt mijn allerliefste dan, terwijl hij kast nummer één nog voor mij uit Vianen moet halen: "dan doe je toch een bod", als het je echt niet los laat, dan moet je er voor gaan. Wauw, wat wil je nou nog meer.


Liefde op het eerste gezicht. Dus Willem naar Vianen voor kast nummer één en dan ook nog twee keer moeten rijden, want hij paste niet in één keer in de auto terwijl we dat toch zo goed uitgerekend dachten te hebben. En vervolgens diezelfde week met een vriend met bus en huifkar naar Ruinerwold om deze beauty op te halen. Het halve huis moest er voor worden omgebouwd, maar dan heb je ook wat. De kast stond in een oude boerderij die gesloopt ging worden en moest snel weg, want de verkoopster had nog maar een paar dagen voor de sloop zou beginnen. Ik heb de kast echt helemaal schoon moeten soppen omdat in de boerderij nog op petroleum gestookt werd, de kast was werkelijk zwart van het roet. Maar zeg nou eerlijk, het is toch een plaatje en wat een ruimte voor mijn brocante.


Dus een bod gedaan op kast nummer twee en een paar uur later krijg ik bericht dat de kast in principe is toegezegd aan iemand anders (shit). Maar die iemand zou nog terugbellen en dat had diegene nog niet gedaan, dus als de verkoper morgenochtend niets gehoord zou hebben, dan zou de kast voor ons zijn. Dus toen ook nog een nacht onrustig geslapen. "Je bent niet goed wijs": zei Willem, "het is maar een kast en wordt het deze niet, dan vind je wel een ander"..... Ja duhhhh, ik ben echt verliefd op deze kast. De volgende ochtend kwam het verlossende bericht: "de eerste koper heeft niet teruggebeld en ik wacht niet langer" schreef de verkoper: "de kast is voor jou".


Maar kast nummer één wil ik jullie ook zeker niet onthouden, want ook daar ben ik erg blij mee. Dit was een opknapprojekt en dat vind ik vreselijk leuk werk. De kast was behoorlijk beschadigd door kaarsvet e.d. en heb ik helemaal kaal moeten schuren. Ik was van plan de kast helemaal te schilderen, maar ik heb me gelukkig bedacht. Ik hou gewoon van de kleur van hout, het geeft je kamer sfeer en warmte. Dus de kast na het schuren helemaal in de donkere bijenwas gezet en nu is hij weer zo mooi geworden. De binnenkant van de kast heb ik in de oud witte krijtverf gezet en heeft hiermee een Scandinavische look gekregen. Hierdoor vind ik de brocante nog mooier uitkomen. Ook hier ben ik ontzettend blij mee.
En last but not least, mijn ieniemienie bankje. Ook gevonden op Markplaats. Het handelen gaat me steeds beter af en ik vind het zo leuk om alle avonden even mijn vaste rubriekjes af te lopen, wat een heerlijke hobby heb ik toch gevonden.Groetjes Agnes

2 opmerkingen:

arjan herder zei

Prachtige kasten Agnes.
Ik kom ze snel bewonderen.

Agnes Kuperus zei

Gezellig!