hoofdfoto

hoofdfoto

10 mei 2014

Het begon met een oud doosje.....

Mijn ouders zijn onlangs verhuisd naar een appartement en daarvoor moest veel worden opgeruimd en weggegooid. Een geluk voor mij, want er kwamen mooie schatten tevoorschijn.

Het begon met een oud doosje....


En in dit doosje van oudoom Ome Willem zaten oude foto's van rond 1900. Mooie portretjes van familieleden, maar ook van onbekenden.... Daarnaast zaten er oude condoleance kaartjes en envelopjes in het doosje. Heerlijk om in te snuffelen.

Toen kwam uit het huis van mijn ouders, het oude postbakje van mijn opa Koel. Het moet van rond de oorlog zijn en het is gemaakt van notenhout. Zoals het was, vond ik het geen aanwinst voor mijn interieur, maar nadat ik het een kleurtje had gegeven is het een prachtig item in onze woonkamer geworden. Gestyled met portretjes van mijn voorouders en oude envelopjes met postzegels van twee cent uit het doosje van de oude ome Willem. Bijzonder, dat iets dat jarenlang op zolder heeft gelegen, nog zo waardevol kan zijn.


Maar het ging verder. Neem het kamizooltje en broekje dat mijn oma Koel gemaakt heeft toen ze twaalf jaar was. Wat een kleine steekjes en wat een gepriegel voor zo'n jong meisje, of het schortje met onzichtbare steekjes. Respect oma!
Ook leuk, zijn deze oude handschoentjes die mijn oma Koel ooit in Annecy gekocht heeft.


Brocante is mooi, maar als het van familie is geweest, heeft het nog veel meer waarde.

Groetjes Agnes


Geen opmerkingen: