hoofdfoto

hoofdfoto

11 juli 2014

Brocante linnengoed

Brocante en linnengoed

Onlangs op de brocantemarkt in Tongeren een oude lijst zonder glas gevonden. Ik heb de lijst eerst een poosje laten liggen, omdat ik niet wist wat de uiteindelijke bestemming moest worden. En ineens is er dan toch een idee. De lijst in de krijtverf gezet, kippengaas erachter en afgemaakt met een oud babyhemdje van Willem, vastgezet met hele kleine houten knijpertjes. Simpel, maar het staat zo leuk op onze slaapkamer.De hemdjes die over het trapje hangen zijn ook van Willem geweest. Het schortje heb ik al eens eerder laten zien, dat is vroeger door mijn oma genaaid.

De doopjurk waarin mijn broer en ik zijn gedoopt, heeft mijn moeder destijds uit haar eigen trouwjurk gemaakt. Mijn jongens zijn ook weer gedoopt in deze jurk. Zij vinden het maar niks, zo'n lange jurk, dat is voor meisjes.... Ik vind het bijzonder, een echte doopjurk. Stiekem denk ik nu, "zij later vast ook". 
Even een paar details!


Mijn moeder had voor haar babyuitzet ook mooie flanellen hemdjes gemaakt, met blauwe en roze randjes en een klein bloemetje voorop, hier even een blauwe. Lief hé!

Groetjes Agnes

Geen opmerkingen: