hoofdfoto

hoofdfoto

28 maart 2015

Brocante- en rommelmarkten België

Afgelopen weekend 's ochtends om half vijf in de auto gestapt en naar België gereden. In Oost Vlaanderen had ik drie rommelmarkten uitgezocht, waar ik graag eens wilde kijken.

Vreselijk, daar stap je dan 's nachts om vier uur uit je bedje. Willem draait zich nog eens lekker om, hmmm, nee doorzetten, uit je bed, snel wat eten en wegwezen. In het donker, bijna alleen op de weg. Bah, wat wonen we overal ontzettend ver vandaan. Drie en half uur later ben ik om acht uur op de plaats van bestemming. Het is erg koud, de marktdeelnemers zijn nog aan het opbouwen, dik ingepakt en druk bezig om zichzelf warm te houden.

Ik moet er altijd even inkomen. Ik heb de neiging eerst door te lopen, als iets dan blijft borrelen, ga ik nog eens terug. Toch vis ik daarmee af en toe ook achter het net, dus probeer ik mezelf soms te dwingen sneller te beslissen.

Ik kom op de eerste markt in Lokeren dit kleine blauwe stormlampje tegen. Niet oud, maar gewoon leuk om de kleur, het kost niets en ik heb er een leuk plekje voor, buiten onder de afkapping.


En yes, daar vind ik ook deze prachtige terrine van Boch Meissen. Helemaal onbeschadigd en zelfs met lepel. Hier kun je nooit teveel van hebben.


Dan, op naar de volgende markt in Beveren. Een klein marktje bij een voetbalstadion. Hier lukt het niet zo goed, veel rommel, maar bij het laatste kraampje vind ik dan toch nog deze oude verroeste baby stormlamp van Feuerhand no. 275. Made in United States of America. Het hoort misschien niet zo, maar ik maak de glaasjes altijd schoon, anders vind ik er niets aan.


Dan op naar de derde markt. Ditmaal een georganiseerde en betaalde markt in Sint-Niklaas. Ik heb op voorhand zo mijn twijfels bij deze markt, maar eerlijk is eerlijk, ik kom er toch met een aantal leuke items vandaan.
Wat ik zelf een bijzondere aankoop vind, is deze antieke aardappelstamper. Deze had ik nog niet eerder gezien en dat vind ik nou juist zo leuk.


Op deze markt vind ik ook nog een leuke koffiepot van Boch Mariemont. Helaas zie ik bij thuiskomst pas vaatwasmachinebestendig op de onderzijde staan. Shit, niet een oude, ik ben er ingestonken, maar goed, toch een leuke koffiepot en gelukkig niet veel voor betaald.


Verder nog een leuk blikje, omdat ik blauwe blikjes nu eenmaal niet kan weerstaan ...
Deze blikjes werden in de eerste helft van de 20e eeuw gebruikt voor perenstroop. Het blikje werd meerdere malen gebruikt, als het blikje leeg was, liet je het opnieuw vullen bij de leverancier. Deze blikjes schijnen met verschillende afbeeldingen te zijn gemaakt.

En deze leuke, oude sterren afkomstig uit een Kapelleke, zoals de verkoper mij vertelde. Dat kun je toch niet laten liggen?


Al met al een leuke dag. 's Middags om drie uur was ik weer thuis. Erg vermoeiend al die kilometers, maar zeer voldaan. Leuke aankopen, leuke sfeer, voor herhaling vatbaar.

Groeten Agnes

2 opmerkingen:

Home is where the heart is zei

goed geslaagd hoor :))
Dat t ver weg is maakt t ook des te specialer
Geniet ervan

grtzz Brigitte

Agnes Kuperus zei

Dank je wel Home is where the heart is en zo is het maar net!