hoofdfoto

hoofdfoto

11 april 2015

Familiebrocante

Nieuwe schatten uit de familie

Onlangs toch weer een aantal leuke brocante van familieleden gekregen. Neem nou dit parasolletje van mijn overgrootmoeder, beppe Geeske de Boer. Is het geen beauty? Leuk is dat het aan haar eigen oude Deventer stoeltje hangt.


Ik kreeg ook twee hele oude kopjes. Mijn moeder en mijn tante konden mij nog vertellen dat oude beppe hier dagelijks haar bitterwater uit dronk. Bitterwater is een oplossing van magnesiumsulfaat, een middeltje dat vroeger gebruikt werd bij een moeilijke stoelgang.


En dat kleine meisje op de foto is mijn moeder op de lagere school
Ook zo leuk, zijn deze losbladige boeken. Beppe Geeske spaarde ze bij elkaar. Iedere keer als de petroleumboer van "de Automaat" kwam om de bestelling af te leveren, kreeg ze een nieuw blad en zo spaarde ze hele boeken bij elkaar. Ik heb een uitgave van Goud-Elsje en Iris. Helaas heb ik nog steeds niet kunnen ontdekken hoe oud de boeken zijn.


Of de boekjes die mijn opa en oma de Boer vroeger kregen op de Zondagsschool. Deze boekjes moeten nu toch ook bijna honderd jaar oud zijn. De grote favoriete schrijver van mijn opa zit er ook tussen, W.G. van der Hulst. Ook ik ben hier nog mee opgegroeid: Voetstapjes in de sneeuw, Trippeltje enz. Wat kon mijn moeder hier prachtig uit voorlezen. Als het eten 's avonds op het fornuis stond en mijn broertje en ik al gewassen en wel in onze pyjamaatjes klaar zaten, dan las ze voor tot mijn vader uit het werk kwam. Nostalgie!


De oude koffiemolen van mijn oma de Boer heb ik ook gekregen. Ik kan me nog herinneren dat we vroeger thuis ook zo één hadden. Maar goh, zo oud ben ik toch nog niet ....?
Ik vond op de markt in Bakkeveen nog een leuke kleine console et voilà, weer een mooi hoekje gecreëerd.

Groeten Agnes

Geen opmerkingen: