hoofdfoto

hoofdfoto

09 oktober 2015

Dagje brocante België

Heerlijk, eindelijk weer eens een dag naar België geweest en dit maal met een vriendin die wel eens wilde meemaken hoe dat is, een dagje brocantejacht.

Dus stond ik 's ochtends om half vier bij haar op de stoep, koffie en broodjes mee en rijden maar. Wat een leuke dag, we troffen het enorm, het was prachtig weer en we handen een aantal leuke jaarmarkten uitgezocht, met live muziek, de fanfare in het café en het hele dorp op het marktplein. Leuk hoor.Mijn vriendin bleek een goede "brocante"neus te hebben en vond deze echte oude Franse kluts, iets waar ik al een tijdje naar uitkeek. Daar ben ik dan ook echt blij mee.


Verder weer leuk serviesgoed gevonden, wat te denken bijvoorbeeld van deze kleine dekschaal van Societe Ceramique Maestricht, het is echt een kleintje en daarom weer zo leuk.


Gelukkig ook weer een paar emaille vondsten.


Een andere leuke vondst is het blauwe blikje met bloemen. Dit blikje stamt uit de periode 1918 - 1952 en is van Stroopfabriek Gebr. Lowette uit Bommershoven en werd gebruikt als navulblik. Het is me nog steeds een raadsel van welk merk het suiker en melkkannetje met dubbele roosjes is. Ik heb het merkteken nog steeds niet kunnen traceren.

Weer leuke vondsten en een superleuke dag.

Groeten Agnes

2 opmerkingen:

Afina Herder zei

Ondanks dat ik zelf weinig tot niets brocante in huis heb vind ik het prachtig om brocante te bekijken. Het zoeken naar leuke oude spulletjes en die dan ook nog vinden geeft een enorme kick.
Het was een leuke dag die zeker voor herhaling vatbaar is ook al moet je dan om 03.00 opstaan.
Samengevat Agnes en ik hebben een prachtige dag gehad.

Agnes Kuperus zei

Doen we weer eens Afina