hoofdfoto

hoofdfoto

01 november 2015

Brocant serviesgoed

De laatste weken veel markten en kringloopwinkels bezocht en daarbij leuke serviesvondsten gedaan en misschien hebben jullie het al eerder gemerkt, ik vind het een sport om uit te zoeken waar servies dat gemerkt is vandaan komt en vooral uit welke periode. Tijden kan ik daarnaar zoeken op internet en als ik dan na lang zoeken toch iets weet te traceren en het blijkt ook nog echt heel oud te zijn, dan heb ik een topdag!Bijvoorbeeld dit suikerpotje en melkkannetje met roosjes. Ik denk dat het van Bavaria is, maar kan het merkteken nog steeds niet bevestigen.


Of deze leuke kommetjes van M.R.L. Boch Belgium la Louvière. Ze zijn niet heel erg oud. Ze komen uit de periode 1985-1988 en zijn destijds speciaal ontworpen voor Douwe Egberts. Vandaar die D.E op de kommetjes.


Dit vind ik ook echt een stel schatjes. Ik val zo op die kleine bloemetjes. Ze zijn van Stadlengsfeld Röhn en komen uit de periode 1950-1959. In de kopjes zelf zitten geen bloemetjes, alleen het gouden randje wordt herhaald.


Of dit nu gebaksbordjes of ontbijtbordjes zijn, ik weet het eigenlijk niet. Voor gebakbordjes zijn ze vrij fors, maar voor ontbijtbordjes vind ik ze klein. In ieder geval, ook hier weer die lieve kleine bloemetjes. Onderop de bordjes staat Bavaria München Elfenbein. Elfenbein betekent ivoor en ik vermoed dat dat op de kleur slaat. Dit linker kommetje is ook nieuw. Het is niet gemerkt en ik denk ook niet dat het heel oud is, maar ik vermoed wel van voor de tijd van de vaatwasser want het patroontje is een beetje uitgelopen, waarschijnlijk heeft iemand het kommetje zonder erbij na te denken in de vaatwasser gedaan. Jammer, maar toch is het een lief kommetje. Het kommetje rechts heb ik al een poosje en is niet gemerkt, toch ben ik het patroontje als eens vaker tegengekomen, dus wie weet, misschien kom ik er nog eens achter waar het vandaan komt. Hier word ik zo blij van. Zulke mooie kop en schotels. Ik denk dat het hele oudjes zijn, de kleur is crème en het is van heel dun porselein met een geel randje. Wat je ook niet vaak ziet is dat de schoteltjes een beetje vierkant zijn. En gelukkig weer met hele lieve bloemetjes. Eén probleem aan servies met bloemetjes, Willem vindt het afschuwelijk, dus heb ik tegenwoordig een hoekje in de hal gecreëerd waar ik mijn bloemetjesservies neerzet, dit noem ik mijn roze hoekje. Het merkteken wordt wel herkend op internet, maar er is nog niemand geweest die het heeft kunnen toewijzen aan een bepaalde fabrikant. Dus wie weet, misschien kan iemand me helpen.


Gister nog deze leuke kommetjes gevonden. Het aardewerk is een beetje beboterd dus ze zijn niet nieuw, maar heel oud lijken ze me ook niet. Helaas niet gemerkt, maar wel een vondst die bestaat uit vier stuks en dat is toch ook leuk.

Groetjes Agnes

Geen opmerkingen: