hoofdfoto

hoofdfoto

22 augustus 2014

Vervolg Vide Greniers in de Dordogne....

Op woensdag 30 juli bezochten we een vide grenier in Saint-Pompon. De aangekondigde 120 standhouders waren er volgens mij niet, maar wat een leuke vide grenier en wat een sfeervolle locatie, met kraampjes langs de doorgaande weg, maar ook in de leuke kleine Franse straatjes.


Mooie sfeerplaatjes, vooral in de kleine straatjes, maar helaas heb ik er weer veel te weinig foto's van gemaakt.


We waren om 08.00 's ochtends paraat en dat vroege opstaan (niet mijn sterkste punt) resulteerde toch weer in leuke aankopen. Wat te denken van deze blauwe gietijzeren onderzetter of het oude verzinkte blikje met schroefdopje. De eigenaar wist ook niet waar het voor gebruikt werd, misschien voor olie? Op de markt liepen we tegen een leuke tekening van de Burgwal in Haarlem aan, nog in de oorspronkelijke lijst. Leuk, omdat mijn familie uit Haarlem komt. Mijn vader herkende zelfs op een WattsApp foto direct de locatie. De tekening is gemaakt door en dat kan ik helaas niet ontcijferen, H. Kamman, H. Kammen .... (?). 
Bijzonder om op een Franse markt een Nederlands stadsgezicht aan te treffen, maar later bleek de kraam van Nederlanders te zijn, jaren geleden verhuisd naar de Dordogne. Op het etiket op de achterzijde staat: aangeboden aan het Bruidspaar J. Kroonen en A. van Duuren, ter gelegenheid van hun huwelijk op 24 mei 1955, door Rath & Doodeheefver Behangels, Amsterdam.
Waar ik benieuwd naar ben, hoe noem je nou zoiets, een prent, ets, gravure, of .... gewoon een tekening?


Na de markt in Saint-Pompon zijn we doorgereden naar Daglan en via Daglan naar Le Peyruzel en Bardille en temidden van deze driehoek tref je bordjes met "BROCANTE" aan. Als je de bordjes volgt, kom je uit bij Le Clos des Lilas, Gites en Brocante. 


De locatie was leuk en door de bordjes verwachtte ik bij een bijzondere Brocante terecht te komen, maar dat viel een beetje tegen. Wat een verschil met een Brocante in Nederland. In Nederland wordt alles in een mooie setting gepresenteerd, dat mistte ik hier, maar toch ook hier een paar leuke items gevonden. 


Deze hoedenmal maat 55 bijvoorbeeld, onder de houtworm, maar dat is inmiddels verholpen.


Of deze oude Phoscao (cacaopoeder) blikken. De eigenaar was blijkbaar Phoscao liefhebber, want hij had een kleine verzameling staan. Hier troffen we ook nog een oude koeienbel aan, iets waar we al langer naar op zoek waren en een schattig piepklein houten vogelkooitje. Op de campingtafel onze schatten maar even uitgestald voor een foto. Op de foto zie je ook nog een paar oude kleine blikjes en een houten stop-ei (voor het stoppen van gaten in breiwerk), meegenomen uit Saint-Pompon.En hiermee kwam een eind aan onze speurtocht naar Brocante tijdens deze vakantie. Twee dagen heerlijk rondscharrelen op marktjes, echt leuk om te doen in Frankrijk. Als je mazzel hebt en bereid bent vroeg op te staan, kun je bij de particuliere verkopers soms nog leuke originele en betaalbare brocante vinden. Ik was in ieder geval erg tevreden met onze aankopen en Willem ook, al had die na twee dagen wel genoeg van het gedrentel. Maar ik ben altijd blij als hij mee gaat, hij ziet soms bijzondere items die ik over het hoofd zie. Willem kijkt vooral naar brocante die je in Nederland niet snel zult vinden, zoals de stokbroodkast. Ik liep er in eerste instantie aan voorbij, maar gelukkig gaat dan Willems "brocante-rader" af!

Groetjes Agnes

Geen opmerkingen: